Träffa våra anställda

Johan Hjalmarsson


johan teknik

Teknikansvarig

 

Varför valde du att arbeta på Tielman Sweden?
Jag blev headhuntad hit då dom behövde en kompetent tekniker och då jag har mycket i bagaget så passade jag in tyckte dom. (hitlurad av f.d. jobbarkompisar alltså)

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Leder och fördelar arbetet i Teknikgruppen i samarbete med Arbetsledare och Planering, fixar med projekt, hjälper mina Tekniker med fräs, svarv och svetsjobb. Och givetvis dagligt jobb i maskinparken.

Vilka egenskaper tror du är viktigast i ditt arbete?
Just i mitt arbete och gällande mig så är det min breda kompetens, har ett ”öga” för att se saker andra missar. Samtidigt har jag lätt för att samarbeta, alltid ett glatt humör med ett leende.

Vilka är dina främsta utmaningar just nu?
Främsta utmaningarna nu för min del är att få Teknikgruppen att jobba på likvärdigt mellan skiften, ha en bra överföring av jobb mellan skiften och prioritera rätt. Hålla ordning och rapportera rätt i vårt underhållssystem.

Vilket är ditt favorit-fika?
Då blir det ju inte direkt favorit-fika utan ställe, Väderstad Centralkonditori eller Nya Lennarts Konditori i vackra Eksjö.

Vilken av våra formar är din favorit och varför?
Då vill jag ha en form som är få arbets-steg i, lätt att producera, gärna en massprodukt som är varaktig så vi slipper onödiga verktygsbyten. 

Alexandra Spasojevic

alexandra for web

Maskinoperatör och samordnare

 

Varför valde du att arbeta på Tielman Sweden?
Jag valde att arbeta på Tielman Sweden för att jag tyckte det verkade roligt med bakformar. Jag var i den stunden arbetssökande och ville stanna kvar inom industrin och ville prova på något nytt! Det visade sig bli superbra.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
En typisk arbetsdag börjar med möte med vår arbetsledare på morgonen/eftermiddagen ifall det är kvällsskift. Vi pratar om hur arbetsdagen sett ut för andra skiftet och vad som är prioritet att köra och vad som eventuellt gått snett under dagen. Sen kör vi även ett annat morgonmöte/eftermiddagsmöte som ska ge oss snabb info hur läget är också. Sen går vi till våra stationer, kör våra maskiner och arbetar efter rutin. Jag som samordnare också har lite extra koll på läget och bistår arbetsledaren i frågor och meddelar ändringar.

Vilka egenskaper tror du är viktigast i ditt arbete?
Jag tror att man måste vara väldigt noggrann och kvalitetsmedveten för att göra ett bra jobb här. Även ett stort samarbetstänk och viljan att skapa en ”VI-känsla”. Ibland händer många olika saker på en och samma gång vilket gör att man måste kunna ha många bollar i luften samtidigt. Är du även en person som är glad och har nära till skratt så bidrar det väldigt mycket till arbetsmiljön med då vi är ett väldigt sammansvetsat gäng! Det är också viktigt tror jag att vara förstående som person gentemot kollegor. Ibland är det extra kämpigt och då får man hitta en lösning tillsammans.

Vilka är dina främsta utmaningar just nu?
Mina främsta utmaningar just nu är att försöka få ihop dagarna ibland med arbetsledaren när många är borta eller lediga eller se till att alla har något att göra när det är lugnare i produktionen. Även se till att inte alldeles för mycket arbete läggs på en individ utan försöka dela upp det. Ibland är det även svårt att sköta sina egna maskiner beroende på hur många man har när andra behöver hjälp och stöd! Men då får man pussla och använda hjärnkontoret lite extra vilket är roligt det med!

Vilket är ditt favorit-fika?
Åh vilken svår fråga! Jag har nog ingen rak favorit faktiskt, men mammas morotskaka är svårslagen även Karlspaderbullarna från Lanemo Konditori här i Linköping är sinnessjukt goda!

Vilken av våra formar är din favorit och varför?
Jag tycker att Delicatos hallongrottsformar är väldigt fina! Superfin röd färg med rosa inslag! Alltid trevligt och roligt med färg!

ribbon-bak2.png

sweden flag Tielman Sweden AB

Alkagatan 2, 582 77, Linköping
Tel +46 (0)13-12 97 30
TSEmail@tielman.com

canada flag  Tielman North America Ltd.

180 Middlefield Rd, Toronto MIS 4M6
Tel +1 (416) 297-9775
TNAmail@tielman.com

sweden flag  Tielman Sweden AB
Alkagatan 2, 582 77, Linköping
Tel +46 (0)13-12 97 30
TSEmail@tielman.com

canada flagTielman North America Ltd.
180 Middlefield Rd, Toronto MIS 4M6
Tel +1 (416) 297-9775
TNAmail@tielman.com

Copyright © 2017 Tielman Sweden AB. All rights reserved. Designed by Vallagruppen AB.